top of page

Extra info 

HUMAN DESIGN

ONTDEK JE WARE POTENTIEEL

 

Wat is Human Design?

Human Design is een systeem dat is ontstaan tussen 1987 en 1989. Het is ontwikkeld door de Canadese Alan Robert Krakower, die zich vanaf toen Ra Uru Hu noemde. Het systeem combineert technieken van de Kabbalah, I Ching, Westerse astrologie en het Chakra-systeem. Op basis van je geboortedatum, uur en plaats wordt een energetische blauwdruk van jouw unieke design gecreëerd. In deze blauwdruk kunnen we lezen hoe jij energetisch geprogrammeerd bent om te functioneren. Bij onze geboorte zit dat allemaal goed en klaar, helaas gaan we door onze opvoeding, omgeving, maatschappij en de ervaringen in ons leven veel van die unieke stukjes van onszelf niet ontwikkelen. We gebruiken onze computer dus als het ware verkeerd. En een computer die niet juist gebruikt wordt, krijgt storingen. Dat uit zich in ons bewustzijn als mentale en fysieke klachten (burn-out, hoofd- en rugpijn, stress, angst, onzekerheid, ...). Gelukkig blijven die unieke stukjes (onze talenten) wel aanwezig en is het nooit te laat om die alsnog te erkennen en te gebruiken. Meer nog: hoe dieper we teruggaan naar die pure versie van onszelf en onze computer juist gaan besturen, hoe beter we ons gaan voelen en hoe makkelijker alles gaat.

 

Wat kan Human Design me bieden?

Human Design laat je weer ownership nemen over je leven. Door het begrijpen van je energietype, strategie, autoriteit en profiel krijg je inzicht in jouw unieke levens- en zielendoel. Je energetische blauwdruk leert jou je eigen programmatie begrijpen, waardoor jij weer achter het bedieningspaneel van je eigen computer kunt kruipen. Kortweg: Human Design biedt je alle basisinformatie die nodig is om het leven te gaan leiden waarvoor jij geboren bent.

 

Hoe kan ik inzicht krijgen in mijn Human Design?

 • Begin met het downloaden van je gratis chart

 • Koop vervolgens jouw persoonlijke HD-rapport aan om uitleg te krijgen over de basisprincipes.

 • Boek een Ceres&Child of Emotional Cycle Reading (enkel mogelijk als je het rapport hebt gekocht en mee bent met de basis OF in het verleden al een basis-reading bij me gehad hebt. 

 • Stap in het Awaken Your Design of Embody Your Design traject.

 • Voor groepsworkshops op locatie: stuur me een mailtje.

Heb je zelf nog vragen hierover? Laat het me gerust weten.

Mail naar: readme@charlottedegroof.com

Extra info 

NEURO EMOTIONAL INTEGRATION

LAAT JE ONDERBEWUSTE SPREKEN

Wat is Neuro Emotional Integration?

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is begin jaren tachtig ontwikkeld door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker en gefinaliseerd naar zijn huidige vorm door de Curaçaos-Nederlandse arts Roy Martina. De methode combineert het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling. Het is een methode die via het onderbewuste de onderliggende kern van je klachten aanpakt.

 

​Wat mag ik me voorstellen bij een online NEI-sessie?

Tijdens een NEI-sessie ga ik op zoek naar de kern van het probleem waar jij op vastloopt door in gesprek te gaan met jouw lichaam. Door in te tunen op jouw energie en met behulp van kinesiologie ontdekken we op welke organen er emoties zitten die jou blokkeren en die losgelaten mogen worden. Het loslaten gebeurt via een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar gaan communiceren. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk. Er zijn geen lange praatsessies en het is niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Deze zachte manier van werken is ook heel geschikt voor kinderen. Al mijn sessies gebeuren online: ik stem af op jouw energetische lichaam en werk met een spiertest bij mezelf om met jouw lichaam te communiceren. Dit lukt enkel als jij hiervoor openstaat en me vertrouwt. Als dat niet het geval is, dan kan ik niets doen.

 

Zijn er dingen waar ik op moet letten voor, tijdens of na de sessie?

 • Zorg dat je in een ruimte bent waar het rustig is en jij je op je gemak voelt.

 • Zorg dat je alleen bent zonder andere mensen om je heen.

 • Een hoofdtelefoon of oortjes zijn aan te raden, zodat mijn stem goed binnenkomt.

 • Zet of leg je op een manier die voor jou comfortabel is en waar jij je goed kunt ontspannen: op een stoel, op een kussen op de grond, een bed, een zetel, ... met je voeten plat op de grond, in easy pose (kleermakerszit), liggend, ... Doe wat voor jou juist voelt. Zolang ik je bovenlichaam en hoofd kan zien door de camera en je stem kan horen wanneer ik je iets vraag, is het goed.

 • Tijdens de sessie mag jij helemaal ontspannen. Het enige wat je te doen hebt is luisteren naar mijn stem en af en toe iets herhalen wanneer ik het je vraag.

 • Om naar binnen te keren dienen we alle externe prikkels uit te schakelen, dus wanneer ik in gesprek ga met je lichaam zal ik je vragen om je ogen te sluiten.

 • Na de NEI-sessie is het aan te raden om de eerste 48 uur voldoende water te drinken en het gebruik van alcohol, cafeïne, ... tot een minimum te beperken. Dit om het ontgiften van de organen waar geblokkeerde emoties losgemaakt zijn te ondersteunen en bevorderen.
   

Hoe zit het praktisch?

 • Een NEI-sessie duurt een half tot 1 uur, afhankelijk van het aantal blokkades en kost €77 incl. btw

 • Ik vertrek voor elke sessie vanuit je Human Design Chart en de informatie die jij me geeft.

 • Tussen 2 sessies dienen telkens minstens 14 dagen te zitten.

 • Een sessie gebeurt online via een zoom-call, dus zorg voor een stabiele internetverbinding.


Heb je zelf nog vragen hierover? Laat het me gerust weten.

mail naar: readme@charlottedegroof.com

Fragment uit monoloog "Charlie Bravo"

Energy Updates

Wil je op de hoogte blijven van mijn aanbod en wat er reilt en zeilt? Schrijf je dan zeker in voor de Energy Updates. 

QHD Certified Badge_L2.png
QHDL3 Certified Seal.png

Quantum Human Design™ Certified by Dr. Karen Curry Parker

bottom of page